Liigitus
Koostisosad
-
15suurt röstsaiaviilu
-
1.5 dlaedviljapuljongit
- Täidis:
-
200 gtšilli-paprika toorjuustu või muud toorjuustu
-
100 gmozzarella't
-
0.5potti basiilikut või muud värsket ürti
-
10cm tükk värsket kurki
-
tšillipõhist maitsesegu või musta pipart otse veskist
- Äärtele:
-
250 gmajoneesi
-
6oranži või punast miniploomtomatit või päikesekuivatatud tomatit
-
2 dlriivjuustu
-
peterselli
- Lisaks:
-
12 tkmuffinivorme
Valmistamisjuhend
Nipp! Kaunistamiseks võid majoneesi asemel kasutada ka näiteks crème fraîche´i või hapukoorega vedelamaks segatud toorjuustu. Kaunistamiseks võid kasutada ka kauneid hernevõrseid või muid võrseid ja meelepäraseid (maitse)taimi.
Eemalda saiaviiludelt koorik. Lao saiaviilud küpsetuspaberile ristkülikukujuliselt: ühes suunas viis saiaviilu ja teises suunas kolm (5x3). Niisuta jahtunud aedviljapuljongiga.
Valmista täidis. Sega toorjuustu hulka väikesi mozzarella-tükke, hakitud basiilikut ja kurgikuubikuid. Maitsesta tšillipõhise maitsesegu või purustatud musta pipraga. Maitse. Määri toorjuustusegu saiaviiludele. Keera saiaplaat küpsetuspaberi abil tihedaks rulliks. Lase paar tundi külmikus tarduda.
Lõika rull ühesuurusteks tükkideks ja tõsta need vormidesse. Pigista servadele majoneesi ning kaunista poolitatud miniploomtomatite ning värske peterselli või basiilikuga. Puista majoneesi peale riivjuustu.