Vesikringlid
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Piimatooted, Taimetoit, Vegan, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Ameerika, Eelroog

Vesikringlid

15 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Bagel\'ite ehk vesikringlite nimi viitab nende valmistusviisile. Enne küpsetamist keedetakse kringleid korraks vees. Täidis teeb vesikringlid toitvaks. Vesikringleid on lihtne ka ise teha! Vaata vesikringli taina retsepti. Täida jahtunud vesikringlid näiteks aedviljade ja tuunikala või krevettidega. Vesikringlite täidiseks sobivad hästi ka peekon ja omlett.

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 5 dl
    vett
  • 50 g
    pärmi
  • 1.5 sl
    suhkrut
  • 1.5 tl
    soola
  • 14 dl
    nisujahu
  • 0.5 dl
    rapsiõli
  • Keetmiseks:
  • 4 l
    vett
  • 2 sl
    siirupit
  • Peale:
  • seesami- või mooniseemneid
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa suhkur, sool ja pisut jahu. Sega veidi aega. Lisa tainale ülejäänud jahu ja õli. Lase umbes 45 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.

Vormi tainas kangiks ja jaga 15 tükiks. Lõika tainast umbes 20 cm pikkused ribad. Keera ribad kringliteks, kinnita ühenduskohad tugevalt. Lase rätiku all 15 minutit kerkida.

Lase vesi suures potis keema ja maitsesta siirupiga. Keeda paari kringlit korraga umbes 10 sekundit, et pärmi mõju ei lakkaks. Tõsta kringlid vahukulbiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja raputa kohe peale seemneid.

Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 15 minutit, kuni kringlid on kenasti kuldsed. Lõika jahtunud vesikringlid pooleks ja pane vahele täidis.