Liigitus
Vesikringlid ja krevetitäidis
8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Bagel\'ite ehk vesikringlite nimi viitab nende valmistusviisile. Enne küpsetamist keedetakse kringleid korraks vees. Täidis teeb vesikringlid toitvaks. Vesikringleid on lihtne ka ise teha! Vaata vesikringli taina retsepti. Täida jahtunud vesikringlid krevetitäidisega.
Koostisosad
- Tainas:
-
2.5 dlvett
-
25 g(0,5 pakki) pärmi
-
1 slsuhkrut
-
1 tlsoola
-
7 dlnisujahu
-
3 slrapsiõli
- Keetmiseks:
-
2 lvett
-
1 slsiirupit
- Peale:
-
seesami- või mooniseemneid
- Täidis:
-
180 gkülmutatud krevette
-
1 sloliiviõli
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
1värske avokaado
-
2 slsidrunimahla
-
1 slhakitud kappareid
-
tükk kurki
-
1punane sibul
Valmistamisjuhend
Küpseta esmalt vesikringlid. Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa suhkur, sool ja pisut jahu. Sega veidi aega. Lisa tainale ülejäänud jahu ja õli. Lase umbes 45 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.
Vormi tainas kangiks ja jaga 8 tükiks. Lõika tainast umbes 20 cm pikkused ribad. Keera ribad kringliteks, kinnita ühenduskohad tugevalt. Lase rätiku all 15 minutit kerkida.
Lase vesi suures potis keema ja maitsesta siirupiga. Keeda paari kringlit korraga umbes 10 sekundit, et pärmi mõju ei lakkaks. Tõsta kringlid vahukulbiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja raputa kohe peale seemneid.
Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 15 minutit, kuni kringlid on kenasti kuldsed. Lõika jahtunud vesikringlid pooleks ja pane vahele täidis.
Sulata krevetid pakendil oleva õpetuse järgi. Nõruta krevetid ning maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga. Poolita avokaado, eemalda seeme ja tõsta viljaliha lusikaga supitaldrikusse. Lisa hulka sidrunimahl ja kapparid. Vajuta kõiki aineid kahvliga.
Viiluta kurk ja punane sibul õhukesteks ratasteks. Pane kringlipoolikutele avokaadosegu, kurki ja punast sibulat. Tõsta peale krevette.