Veinis hautatud kana
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab teravilja, Sisaldab linnuliha, Sisaldab liha, Linnuliha, Pearoog

Veinis hautatud kana

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kana veinis on klassikaline Prantsuse roog, mida on lihtne ka ise valmistada. Vaata õpetust! Võid oma maitse järgi kasutada kas punast või valget veini.

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    broilerikintse või -koibi
  • 1 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • 3 sl
    õli
  • 1 karp
    värskeid šampinjone
  • 120 g
    peekonit
  • 3
    küüslauguküünt
  • 4
    väikest sibulat
  • 4 dl
    punast või valget veini
  • 2 dl
    passeeritud tomatit
  • 1 dl
    vett
  • 1
    kanapuljongikuubik
  • 1
    loorberileht
  • 2 sl
    tüümiani
  • hakitud peterselli
 

Valmistamisjuhend

Lõika broilerikintsud kolmeks. Puhasta seened ja lõika suuremad pooleks. Tükelda peekon. Koori ja poolita sibulad. Maitsesta nisujahu soola ja pipraga. Keera broileritükke jahusegus.

Kuumuta praepannil õli ja pruunista broileritükid paaris jaos ning tõsta haudepotti või ahjuvormi. Pühi pann puhtaks, prae peekon ja lisa broileritükkidele. Vala peale vein, passeeritud tomat ja vesi. Murenda hulka puljongikuubik. Lisa maitseained. Kata haudepott kaanega ja lase 175-kraadises ahjus 1 tund haududa. Lisa šampinjonid ja küpseta ilma kaaneta veel umbes pool tundi. Maitse ja lisa soovi korral maitseaineid. Haki pinnale peterselli.