Liigitus
Koostisosad
-
5 dlapelsinimahla
-
50 gvärsket pärmi
-
0.5 tlsoola
-
1 dlsuhkrut
-
0.8 dlmett
-
1 tlriivitud apelsinikoort
-
12 dlnisujahu
-
0.8 dlvedelat margariini
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
-
pärlsuhkrut
- Täidis:
-
2 dlvahukoort
-
1 slsuhkrut
-
1.5 tlapelsinikoort
-
soovi korral mandlimassi viile
Valmistamisjuhend
Kuumuta mahl käesoojaks. Murenda ja lahusta selles pärm. Lisa hulka sool, suhkur, mesi ja jahvatatud apelsinikoor. Sõtku hulka jahu ja kõige lõpus sulatatud rasvaine või vedel margariin. Lase taignal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Vala taigen jahuga kaetud alusele. Vormi taignast suuremad pätsikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase rätiku all 30 minutit kerkida. Kuumuta ahi 225 kraadini. Määri pätsikesed munaga kokku ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta ahju keskmises osas umbes 12 minutit. Lase rätiku all resti peal jahtuda. Vahusta täidise jaoks vahukoor. Maitsesta suhkru ja riivitud apelsinikoorega. Lõika jahtunud kuklid pooleks. (Soovi korral viiluta mandlisegu ja aseta kuklite alumistele pooltele.) Tõsta lusikaga peale vahukoor. Tõsta peale kuklite ülemised pooled. Serveeri kohe.