Värvikas võileivatort kitsejuustu ja peediga
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piimatooted, Juur- ja köögiviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Emadepäev, Eesti, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab mett, Eelroog

Värvikas võileivatort kitsejuustu ja peediga

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Võileivatort on peolaua ehe. Asenda traditsiooniline majoneesi-, singi- ja kaloriküllane täidis kergemate köögiviljadega, kaunista tort värvikate ürtidega ning lase külaliste kiidusõnadel end paitada!

Lisa

Koostisosad

  • 12 viilu
    suurt täisteraröstsaia
  • Niisutamiseks:
  • 5 spl
    vett
  • 3 spl
    sidrunimahla
  • Toorjuustutäidis:
  • 125 g
    kitsejuustu
  • 150 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl
    kreeka jogurtit
  • 100 g
    värsket kurki
  • Soola ja musta pipart
  • Peeditäidis:
  • 125 g
    marineeritud peeti
  • 150 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 1 spl
    mädarõigast
  • 1 tl
    vedelat mett
  • Soola
  • Avokaadotäidis:
  • 2
    suurt küpset avokaadot
  • 100 g
    toorjuustu
  • 1 tl
    laimi- või sidrunimahla
  • 3 spl
    hakitud murulauku
  • Kaunistuseks:
  • 1 spl
    piiniaseemneid
  • 1
    laim
  • 0.5
    värsket kurki
  • 125 g
    kitsejuustu
  • Basiilikulehti
  • Päev enne:
 

Valmistamisjuhend

Päev enne:

1. Valmista juustutäidis: eemalda kitsejuustult välimine kiht ning tükelda juust blenderi või sauseguri kannu. Lisa toorjuust ja vurista segu ühtlaseks. Kalla juustumass kaussi, lisa jogurt ja sega läbi.

Poolita kurk ning eemalda lusikaga seemned. Lõika kurk väikesteks kuubikuteks ja lisa juustusegule. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Valmista peeditäidis: purusta nõrutatud punapeet blenderis või sauseguris. Lisa toorjuust, mesi ja mädarõigas ning sega korralikult läbi.

3. Lõika röstsaiaviiludelt koorikud ära ning aseta esimesed neli saiaviilu ruudukujuliselt vaagnale. Pintselda saiaviile sidruniveega ning kata juustutäidisega. Tõsta täidise peale järgmine kiht saiaviile, niisuta ning kata peeditäidisega. Tõsta peale saiaviilud, niisuta ning kata toidukilega. Jäta võileivatort külmikusse maitsestuma.

Järgmisel päeval:

1. Eemalda tordilt toidukile. Tõsta kaunis serveerimisvaagen tordi peale ning keera tort vaagnaga koos ümber nii, et endisest alumisest küljest saab pealmine.

2. Valmista avokaadokate: koori ja tükelda avokaadod. Lisa toorjuust ja sidrunimahl ning purusta blenderis või sauseguriga ühtlaseks. Sega hulka hakitud murulauk ja maitsesta soola ja pipraga. Kata avokaadokattega tort nii pealt kui soovi korral ka külgedelt.

3. Rösti piiniaseemned kuival pannil madalas kuumuses kaunilt kuldpruuniks ning lase neil hetk jahtuda. Lõika kurgist õhukesed viilud, viiluta laim ja kitsejuust. Kaunista tort kurgi, piiniaseemnete ja laimiga.