Valge šokolaadi kook virsikutega
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Valge šokolaadi kook virsikutega

12-le inimesele
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 4
    muna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    kartulitärklist
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 250 g
    kohupiima
  • 200 g
    valget šokolaadi
  • 3 dl
    vahukoort
  • 2 sl
    suhkrut
  • Niisutamiseks:
  • 1 dl
    virsikuhoidise leent
  • 0.5 dl
    vett
  • 0.5
    sidruni mahl
  • Peale panemiseks:
  • 1 purk
    hoidistatud virsikuid
  • mandlilaaste
 

Valmistamisjuhend

Kaunista virsikuviiludega ja kuival pannil röstitud mandlilaastudega.

Vahusta munad ja suhkur korralikuks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Sega ühtlaseks massiks. Vala taigen või ja jahuga määritud vormi (läbimõõt u 25 cm).

Küpseta põhja ahjus 175 kraadi juures umbes 30 minutit. Lase põhjal veidi aega jahtuda ja kummuta see vormist välja. Poolita põhi kaheks kihiks.

Tükelda valge šokolaad mikrolaineahju taluvasse nõusse ja sulata väikesel võimsusel paaril korral segades. Sega kuum šokolaad kohupiimaseguga. Vahusta vahukoor ja suhkur. Lisa kohupiimasegu vahukoorele.

Lahjenda virsikumahla veega ja maitsesta sidrunimahlaga. Niisuta põhjasid mahlaga. Määri pool täidisest ühele koogipõhjale. Tõsta teine koogipõhi peale. Määri pinnale ülejäänud täidis.