Liigitus
Valge aedviljapitsa
6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Lillkapsast saab maitsva pitsakatte. Peale lillkapsa on selles lihtsas pitsakattes veel tomateid, šampinjone ja crème fraîche\'i.
Koostisosad
- Põhi:
-
1.5 dlsooja vett
-
15 gvärsket pärmi või 0,5 pakki kuivpärmi
-
veidisoola
-
3.5 dlkõvanisujahu
-
2 sloliiviõli
- Täidis:
-
0.5lillkapsast
-
150 gcrème fraîche'i
-
1 slsidrunimahla
-
3suur tomatit
-
1värske paprika
-
1punane sibul
-
200 gšampinjone
- Peale:
-
rukolat
Valmistamisjuhend
Lahusta pärm käesoojas vees või sega kuivpärm jahu hulka. Lisa sool, jahu ja õli. Sõtku tainast paar minutit. Vormi tainast pall. Lase tainal rätiku all soojas kohas umbes 45 minutit kerkida. Tükelda lillkapsas väikesteks õisikuteks ja keeda õisikuid umbes 4 minutit soolaga maitsestatud vees. Kurna. Vajuta või rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi suuruseks. Sega kokku crème fraîche ja sidrunimahl ning määri segu pitsapõhjale. Lisa õhukeseks viilutatud tomatid, paprika, punane sibul, seened ja lillkapsas. Küpseta ahju keskmises osas 250 kraadi juures 12–15 minutit. Puista peale rukolat.