Valge aedviljapitsa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Itaalia, Eelroog, Pearoog

Valge aedviljapitsa

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Lillkapsast saab maitsva pitsakatte. Peale lillkapsa on selles lihtsas pitsakattes veel tomateid, šampinjone ja crème fraîche\'i.

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 1.5 dl
    sooja vett
  • 15 g
    värsket pärmi või 0,5 pakki kuivpärmi
  • veidi
    soola
  • 3.5 dl
    kõvanisujahu
  • 2 sl
    oliiviõli
  • Täidis:
  • 0.5
    lillkapsast
  • 150 g
    crème fraîche'i
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 3
    suur tomatit
  • 1
    värske paprika
  • 1
    punane sibul
  • 200 g
    šampinjone
  • Peale:
  • rukolat
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas vees või sega kuivpärm jahu hulka. Lisa sool, jahu ja õli. Sõtku tainast paar minutit. Vormi tainast pall. Lase tainal rätiku all soojas kohas umbes 45 minutit kerkida. Tükelda lillkapsas väikesteks õisikuteks ja keeda õisikuid umbes 4 minutit soolaga maitsestatud vees. Kurna. Vajuta või rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi suuruseks. Sega kokku crème fraîche ja sidrunimahl ning määri segu pitsapõhjale. Lisa õhukeseks viilutatud tomatid, paprika, punane sibul, seened ja lillkapsas. Küpseta ahju keskmises osas 250 kraadi juures 12–15 minutit. Puista peale rukolat.