Liigitus
Koostisosad
-
0.5baklažaani
-
1 tlsoola
-
1sibul
-
2 sloliiviõli
-
1.5 dlpikateralist riisi
-
3.5 dlvett
-
2 sltomatipüreed
-
2tomatit
-
0.5sidruni mahl
-
veidi soola
-
veidi musta pipart
-
2 slpiiniaseemneid
-
3 slpeenestatud peterselli
Valmistamisjuhend
Lõika baklažaan kuubikuteks ja puista soolaga üle. Tõsta baklažaanikuubikud sõelale ja aseta peale raskus, nt kauss. Lase pool tundi seista, et vedelik ära nõrguks. Loputa ja pressi majapidamispaberiga kuivaks. Prae kuubikuid pannil, kuni need muudavad värvi. Tõsta kõrvale. Koori ja haki sibul. Kuumuta sibulat õlis, kuni see muutub klaasjaks. Lisa riis ja sega, kuni riis muutub läbipaistvaks. Lisa pannile vesi ja tomatipüree. Keeda riisi aeg-ajalt segades 15 minutit. Lõika tomatid kuubikuteks. Lisa baklažaan ja tomat riisile ning lase neil 5 minutit küpseda. Maitsesta segu sidrunimahla, soola ja pipraga. Rösti piiniaseemned pannil ja lisa koos peterselliga riisile.