Vahemerepärane pilaff
Meeldib
0 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab tsitruseid, Vahemere, Pearoog

Vahemerepärane pilaff

2 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 0.5
    baklažaani
  • 1 tl
    soola
  • 1
    sibul
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 1.5 dl
    pikateralist riisi
  • 3.5 dl
    vett
  • 2 sl
    tomatipüreed
  • 2
    tomatit
  • 0.5
    sidruni mahl
  • veidi soola
  • veidi musta pipart
  • 2 sl
    piiniaseemneid
  • 3 sl
    peenestatud peterselli
 

Valmistamisjuhend

Lõika baklažaan kuubikuteks ja puista soolaga üle. Tõsta baklažaanikuubikud sõelale ja aseta peale raskus, nt kauss. Lase pool tundi seista, et vedelik ära nõrguks. Loputa ja pressi majapidamispaberiga kuivaks. Prae kuubikuid pannil, kuni need muudavad värvi. Tõsta kõrvale. Koori ja haki sibul. Kuumuta sibulat õlis, kuni see muutub klaasjaks. Lisa riis ja sega, kuni riis muutub läbipaistvaks. Lisa pannile vesi ja tomatipüree. Keeda riisi aeg-ajalt segades 15 minutit. Lõika tomatid kuubikuteks. Lisa baklažaan ja tomat riisile ning lase neil 5 minutit küpseda. Maitsesta segu sidrunimahla, soola ja pipraga. Rösti piiniaseemned pannil ja lisa koos peterselliga riisile.