Vahemere lambapada
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Laktoosivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab lambaliha, Sisaldab liha, Lambaliha, Pearoog

Vahemere lambapada

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    maitsestatud tallepraadi
  • 1 sl
    õli
  • 2
    suurt porgandit
  • 200 g
    pastinaaki
  • 3
    varsselleri vart
  • 4
    küüslauguküünt
  • 5 dl
    valget veini
  • 1
    suur sidrun
  • 1 tl
    tüümiani
  • 1 tl
    rosmariini
  • 1 tl
    soola
  • 1.5 dl
    rohelisi oliive
 

Valmistamisjuhend

Pruunista lihatükid kolme pannitäiena õlis ja tõsta potti. Lisa pannile aedvili ja küüslauguküüned. Sega mõni minut ja lisa potti. Lase valge vein pannil keema ja kalla potti. Riivi sidruni koor, pigista välja poole sidruni mahl ja lisa patta koos maitsetaimede ja soolaga.

Küpseta pada esmalt ilma kaaneta 225-kraadises ahjus 30 minutit. Langeta temperatuur 175 kraadini ja pane kaas peale. Küpseta veel 1,5 tundi. Lisa lõpupoole oliivid.

Eemalda võrk ja pühi marinaad praelt maha. Eemalda lihalt nähtav rasv ja kelme. Tükelda liha umbes kolmesentimeetristeks kuubikuteks. Koori ja tükelda porgandid ja pastinaak. Loputa ja tükelda lehtseller. Koori küüslauguküüned.