
Liigitus
Ürdine tallepraad
4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” tallepraele annavad maitse värsked maitsetaimed, küüslauk ja sidrunimahl. Praad on mõistlik maitsestada juba küpsetamisele eelneval päeval. Paku pühaderoana koos aedvilja ja riisi või kartulitega.
Koostisosad
-
1(u 2,5 kg) kondiga külmutatud tallepraad
-
2 tlsoola
-
1 tlpurustatud musta pipart
-
50 gvõid
-
5.5küüslauguküünt
-
1 dlhakitud tüümiani, rosmariini ja peterselli
-
0.5sidruni mahl
- Pannile:
-
3 dllihapuljongit (veiniga)
- Peale:
-
hakitud maitsetaimi
Valmistamisjuhend
Sulata praad pakendil oleva õpetuse järgi. Praad on mõistlik maitsestada juba küpsetamisele eelneval päeval. Tee praetükki terava noaga 10 sisselõiget. Hõõru sool ja pipar liha pinnale. Sega peenestatud maitsetaimed ja küüslauguküüned pehme võiga. Lisa sidrunimahl. Vajuta maitsevõid sisselõigetesse ja määri ülejäänu liha pinnale. Lase külmikus hommikuni maitsestuda.
Paar tundi enne küpsetamist tõsta praad toatemperatuurile. Lükka lihatermomeeter prae kõige paksemasse kohta nii, et see ei puutu vastu konti. Tõsta liha ahjupannile, vala peale puljong. Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit. Langeta temperatuur 150 kraadini. Vala praad aeg-ajalt puljongiga üle. Küpseta umbes 2 tundi, kuni lihatermomeeter näitab 70 kraadi.
Võta liha ahjust välja, kata fooliumiga ja lase temperatuuril umbes 15 minutit ühtlustuda. Puista peale hakitud maitsetaimed ja lõika praad viiludeks.