
Liigitus
Tex-mex seafilee virsiku-grillkastmega
4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Keeda sea sisefilee juurde hõrk kaste, milles on virsikut, koolajooki ja tšillipipart. Küpseta sisefileed grillil, maitsesta kastmega ja lase fooliumi all tõmmata. Pehme ja mahlane seafilee on grillipeo lemmik!
Koostisosad
-
600 gsea sisefileed
-
1 tlsoola
-
1 tljahvatatud suitsutatud paprikat
-
1 tljahvatatud vürtsköömneid
-
0.5 tlfariinsuhkrut
-
0.2 tltšillipulbrit
- Virsiku-grillkaste:
-
4 purkvirsikut või 1(410/230 g) konservvirsikuid
-
1sibul
-
3küüslauguküünt
-
1 sloliiviõli
-
2 dlkoolajooki
-
1 dlketšupit
-
4 slfariinsuhkrut
-
0.5 dlsojakastet
-
0.5 tltšillipulbrit
Valmistamisjuhend
Valmista kaste. Tükelda virsikud. Koori ja haki sibul peeneks. Koori ja riivi küüslauguküüned peene riiviga. Kuumuta sibulaid kastruli põhjas õli sees,, kuni sibulad klaasjaks muutuvad. Lisa virsikud ja ülejäänud ained. Keeda 20 minutit. Püreesta ja jätka keetmist väiksel kuumusel umbes 15 minutit või seni, kuni kaste pakseneb.
Eemalda fileelt kelme ja kuivata pind köögipaberiga. Sega kokku maitseained ja hõõru liha pinnale. Pruunista filee kuumal grillil ja seejärel vähenda kuumust. Keera liha sageli. Umbes 15 minuti pärast suru lihatermomeeter liha kõige paksemasse kohta ja lase lihal küpseda, kuni lihatermomeeter näitab 74–76 kraadi.
Tõsta filee taldrikule ja määri igast küljest kastmega. Kata filee fooliumiga ja lase 10 minutit tõmmata. Filee küpseb edasi ka tõmbamise ajal. Paku ülejäänud kaste liha kõrvale.