Tex-mex-kartulid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Eelroog, Rahvusvaheline, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Piknik

Tex-mex-kartulid

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Ahjukartulid teeb mahlasemaks tex-mex-stiilis hakkliha-juustutäidis.

Lisa

Koostisosad

  • 6
    ahjukartulit
  • Täidis:
  • 400 g
    hakkliha
  • 1
    sibul
  • 1 sl
    õli
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1
    värske tomat
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 1 sl
    tex-mex-maitseainesegu
  • 1 tl
    soola
  • veidi purustatud musta pipart
  • 1 pakk
    (150 g) tex-mex-riivjuustu
  • Peale:
  • tšillit, koriandrit
  • pott koriandrit
 

Valmistamisjuhend

Pese kartulid ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kartulitesse kahvliga augud. Hauta 200-kraadise ahju keskmises osas juures umbes üks tund, kuni kartulid on küpsed.

Valmista täidis. Prae pannil hakkliha koos sibulaga. Lisa peenestatud küüslauguküüned, tükeldatud tomat, tomatipasta ja maitseained. Lase segul jahtuda. Sega hakklihasegu hulka riivjuust.

Lase kartulitel pisut jahtuda ja lõika need noaga pooleks. Lõika kartulipoolikute lõikepinnale rist ja pigista kartuleid servadest, et kartulid avaneksid.

Tõsta kartulid ahjuplaadile ja täida hakkliha-juustuseguga. Rösti kartuleid paar minutit grillfunktsiooniga ahjus, kuni juust pisut pruunistub. Kaunista peenestatud tšilli ja koriandriga.