
Liigitus
Tex-mex-kartulid
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Ahjukartulid teeb mahlasemaks tex-mex-stiilis hakkliha-juustutäidis.
Koostisosad
-
6ahjukartulit
- Täidis:
-
400 ghakkliha
-
1sibul
-
1 slõli
-
2küüslauguküünt
-
1värske tomat
-
2 sltomatipastat
-
1 sltex-mex-maitseainesegu
-
1 tlsoola
-
veidi purustatud musta pipart
-
1 pakk(150 g) tex-mex-riivjuustu
- Peale:
-
tšillit, koriandrit
-
pott koriandrit
Valmistamisjuhend
Pese kartulid ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kartulitesse kahvliga augud. Hauta 200-kraadise ahju keskmises osas juures umbes üks tund, kuni kartulid on küpsed.
Valmista täidis. Prae pannil hakkliha koos sibulaga. Lisa peenestatud küüslauguküüned, tükeldatud tomat, tomatipasta ja maitseained. Lase segul jahtuda. Sega hakklihasegu hulka riivjuust.
Lase kartulitel pisut jahtuda ja lõika need noaga pooleks. Lõika kartulipoolikute lõikepinnale rist ja pigista kartuleid servadest, et kartulid avaneksid.
Tõsta kartulid ahjuplaadile ja täida hakkliha-juustuseguga. Rösti kartuleid paar minutit grillfunktsiooniga ahjus, kuni juust pisut pruunistub. Kaunista peenestatud tšilli ja koriandriga.