Tardunud juustutort
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Piimatooted, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Eelroog, Pearoog

Tardunud juustutort

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    mitmeviljasaia
  • 1 dl
    sulatatud võid
  • 0.5 dl
    piima
  • Täidis:
  • 4
    želatiinilehte
  • 200 g
    ürditoorjuustu
  • 150 g
    fetajuustu
  • 2 dl
    vedelat hapukoort
  • 1 dl
    hakitud murulauku
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 1 dl
    hakitud paprikat
  • 1 tl
    musta pipart
  • 2 dl
    vahukoort
  • Peale:
  • 0.5
    kurki
  • oliive
  • salatit
 

Valmistamisjuhend

Kata koogivormi (läbimõõt umbes 25 cm) lahtikäiv põhi küpsetuspaberiga. Purusta sai koos koorega köögikombainis. Sega hulka või ja piim. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema.

Haki paprika ja murulauk. Sega kokku toorjuust ja hapukoor. Lisa murendatud feta ning hakitud murulauk ja paprika. Maitsesta sidrunimahla ja pipraga. Vahusta koor pehmeks vahuks. Võta želatiinilehed veest välja ja sulata mikrolaineahjus või vesivannil.

Lisa želatiinilahusele paar lusikatäit juustutäidist, sega ja lisa želatiinisegu juustusegule. Sega hulka ka vahukoor. Kui vaja, lisa soola. Vajuta umbes 2/3 saiasegust koogivormi põhja, määri peale pool täidisest. Raputa täidisele ülejäänud leivasegu ja kalla pinnale ülejäänud täidis.

Kata vorm fooliumiga ja lase vähemalt 4 tundi külmikus tarduda. Eemalda kook vormist ja tõsta serveerimisalusele. Poolita kurk, eemalda seemned ja lõika kurk kuubikuteks. Kaunista salati, kurgikuubikute ja oliividega.