
Liigitus
Koostisosad
-
250 gmitmeviljasaia
-
1 dlsulatatud võid
-
0.5 dlpiima
- Täidis:
-
4želatiinilehte
-
200 gürditoorjuustu
-
150 gfetajuustu
-
2 dlvedelat hapukoort
-
1 dlhakitud murulauku
-
2 slsidrunimahla
-
1 dlhakitud paprikat
-
1 tlmusta pipart
-
2 dlvahukoort
- Peale:
-
0.5kurki
-
oliive
-
salatit
Valmistamisjuhend
Kata koogivormi (läbimõõt umbes 25 cm) lahtikäiv põhi küpsetuspaberiga. Purusta sai koos koorega köögikombainis. Sega hulka või ja piim. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema.
Haki paprika ja murulauk. Sega kokku toorjuust ja hapukoor. Lisa murendatud feta ning hakitud murulauk ja paprika. Maitsesta sidrunimahla ja pipraga. Vahusta koor pehmeks vahuks. Võta želatiinilehed veest välja ja sulata mikrolaineahjus või vesivannil.
Lisa želatiinilahusele paar lusikatäit juustutäidist, sega ja lisa želatiinisegu juustusegule. Sega hulka ka vahukoor. Kui vaja, lisa soola. Vajuta umbes 2/3 saiasegust koogivormi põhja, määri peale pool täidisest. Raputa täidisele ülejäänud leivasegu ja kalla pinnale ülejäänud täidis.
Kata vorm fooliumiga ja lase vähemalt 4 tundi külmikus tarduda. Eemalda kook vormist ja tõsta serveerimisalusele. Poolita kurk, eemalda seemned ja lõika kurk kuubikuteks. Kaunista salati, kurgikuubikute ja oliividega.