
Liigitus
Taipärase glasuuriga põrsafilee
4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Maitsesta põrsafilee taipäraselt! Taipärase glasuuriga põrsafilee kaste sisaldab muu hulgas magusat tšillikastet ja seesamiõli. Paku fileed näiteks koos aasiapärase kapsasalatiga.
Koostisosad
-
700 gpõrsa sisefileed
-
1 tlsoola
- Glasuurkaste:
-
0.5 dlmagusat tšillikastet
-
1 tlseesamiõli
-
1laimi riivitud koor
-
tükk värsket riivitud ingverit
-
1riivitud küüslauguküüs
Valmistamisjuhend
Prae fileed kuumal grillil, kuni selle pind on ühtlaselt pruun. Vähenda kuumust ja suru filee kõige paksemasse ossa lihatermomeeter. Tõsta filee nt ülemisele restile küpsema. Lase küpseda, kuni lihatermomeeter näitab 68–70 kraadi.
Sega omavahel glasuurkastme koostisained. Tõsta filee ahjuvormi, maitsesta soolaga ja vala peale kaste. Kata ahjuvorm fooliumiga. Lase umbes 10 minutit tõmmata. Lõika filee tükkideks ja paku juurde nt aasiapärast kapsasalatit.