Suitsulõhepitsa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Itaalia, Kala, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sisaldab kala, Piknik

Suitsulõhepitsa

2 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • Taigen:
  • 2 dl
    külma vett
  • 15 g
    värsket pärmi või 0,5 tl kuivpärmi
  • 0.5 tl
    soola
  • 5 dl
    durumnisujahu
  • Kaste:
  • 1 tl
    punet (oreganot)
  • 200 g
    püreestatud tomateid
  • 0.5 dl
    tomatipüreed
  • 2 dl
    fariinsuhkrut
  • veidi
    soola
  • veidi
    purustatud musta pipart
  • Täidis:
  • 3 dl
    riivitud juustu
  • 200 g
    kuumsuitsulõhefileed
  • 10
    kirsstomatit
  • Veel läheb vaja:
  • rukola salatit
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm külmas vees või sega kuivpärm jahu julka. Sega omavahel kõik koostisosad ühtlaseks taignaks. Pane rätik taignakausi peale ja tõsta jahedasse kohta vähemalt ööpäevaks. Taigen võib seista külmkapis 2-3 ööpäeva. Sellisel moel maitse kinnistub.

Tõsta taigen toatemperatuurile. Kuumuta ahi koos pliidiga 250 kraadini. Püreesta kastme koostisosad. Jaga kerkinud taigen kaheks ja rulli õhukesteks pitsapõhjadeks. Tõsta pitsapõhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri kaste pitsapõhja peale ja pane selle peale riivjuustu. Pane pitsa peale ka kuumsuitsulõhe tükid ja poolitatud kirsstomatid. Tõsta pitsad koos küpsetuspaberiga kuumale ahjuplaadile ja küpseta ühekaupa 12-15 minutit.