Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
100 gvõid
-
2.5 dlnisujahu
-
0.5 dlriivitud parmesani
-
näpuotsaga soola
-
2 slkülma vett
- Põhja peale:
-
kuivad oad või herned
- Täidis:
-
250 gpuhastatud suitsukala
-
150 gsalatisegu
-
0.5 kimpuredist
-
0.8vürtspaprikat
-
1 kimppott tilli
- Kaste:
-
2 dlcréme fraîche´i
-
1 slmädarõigast
-
1 slsidrunimahla
-
1 tlsuhkrut
-
0.5 tlsoola
-
0.2 tlmusta pipart
Valmistamisjuhend
Tükelda või kaussi. Lisa jahu, riivitud parmesan ja veidi soola. Sega sõrmedega koostisosad. Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks massiks. Kata lahtikäiva põhjaga vormi põhi (läbimõõt u 25 cm) küpsetuspaberiga. Vajuta taigen vormi põhja ja äärtesse. Pane põhi üheks tunniks külmutuskappi.
Tee põhjale kahvliga augud sisse ja kata küpsetuspaberiga. Täida põhi kuivade herneste või ubadega, et ääred püsiksid üleval. Küpseta põhja 200 kraadi juures küpsetuspaberiga kaetuna 15-17 minutit, eemalda paber ja jätka küpsetamist seni, kuni põhi on küps ja veidi pruunikas.
Eemalda herned/oad, lase põhjal veidi aega jahtuda ja tõsta vormist kandikule. Sega omavahel kastme koostisosad. Tükelda suitsukala. Tükelda vürtspaprika ja redised. Pane salati koostisosad põhja peale. Haki peale tilli. Laota lusikaga osa kastmest salati peale ja ülejäänud jäta serveerimiseks.