Suitsukalasalatiga pirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Sisaldab kala, Suvi, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Kala, Pearoog

Suitsukalasalatiga pirukas

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g
    võid
  • 2.5 dl
    nisujahu
  • 0.5 dl
    riivitud parmesani
  • näpuotsaga soola
  • 2 sl
    külma vett
  • Põhja peale:
  • kuivad oad või herned
  • Täidis:
  • 250 g
    puhastatud suitsukala
  • 150 g
    salatisegu
  • 0.5 kimpu
    redist
  • 0.8
    vürtspaprikat
  • 1 kimp
    pott tilli
  • Kaste:
  • 2 dl
    créme fraîche´i
  • 1 sl
    mädarõigast
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 1 tl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.2 tl
    musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Tükelda või kaussi. Lisa jahu, riivitud parmesan ja veidi soola. Sega sõrmedega koostisosad. Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks massiks. Kata lahtikäiva põhjaga vormi põhi (läbimõõt u 25 cm) küpsetuspaberiga. Vajuta taigen vormi põhja ja äärtesse. Pane põhi üheks tunniks külmutuskappi.

Tee põhjale kahvliga augud sisse ja kata küpsetuspaberiga. Täida põhi kuivade herneste või ubadega, et ääred püsiksid üleval. Küpseta põhja 200 kraadi juures küpsetuspaberiga kaetuna 15-17 minutit, eemalda paber ja jätka küpsetamist seni, kuni põhi on küps ja veidi pruunikas.

Eemalda herned/oad, lase põhjal veidi aega jahtuda ja tõsta vormist kandikule. Sega omavahel kastme koostisosad. Tükelda suitsukala. Tükelda vürtspaprika ja redised. Pane salati koostisosad põhja peale. Haki peale tilli. Laota lusikaga osa kastmest salati peale ja ülejäänud jäta serveerimiseks.