
Liigitus
Sparglivaht
4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Sparglivaht on stiilne algus kevadisele einele. Jaga vaht otse kaussidesse või pokaalidesse ja lase enne serveerimist külmikus hanguda. Paku eelroaks koos röstsaiaga – näiteks emadepäeva peolauas. Oivaline!
Koostisosad
-
400 grohelist sparglit
-
2želatiinilehte
-
0.5 dlvalget veini (või õunamahla)
-
100 gtoorjuustu
-
1 slsidrunimahla
-
soola
-
musta pipart
-
1.5 dlvahukoort
-
tükeldatud murulauku
Valmistamisjuhend
Koori sparglid ja lõike puine, kõva varreosa ära. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Püreesta spargel köögikombainis, soovi korral jäta paar nuppu kaunistuseks.
Vahusta koor pehmeks vahuks. Lisa jahtunud sparglipüreele toorjuust. Maitsesta soola, sidrunimahla ja pipraga. Lahusta pehmed želatiinilehed keevas veinis või mahlas. Nõruta lahus peene joana sparglipüree hulka, samal ajal korralikult segades. Sega hulka ka vahukoor.
Jaga vaht otse kaussidesse või pokaalidesse ja lase külmikus hanguda. Paku eelroaks koos röstsaiaga.