
Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
200 gtumedat šokolaadi
-
50 gvõid või margariini
-
6kanamuna
-
2 dlsuhkrut
-
3 dlmandlijahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
0.5 dlnisujahu
- Piimašokolaadi vaht:
-
200 gpiimašokolaadi
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
3 dlvahukoort
- Glasuur:
-
100 gtumedat šokolaadi
-
1 dlvahukoort
Valmistamisjuhend
Valmista koogipõhi päev enne koogi kokkupanekut. Vooderda lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 24 cm) küpsetuspaberiga. Tükelda šokolaad. Sulata kastrulis rasvaine ja lisa šokolaad. Tõsta kastrul pliidilt ja sega, kuni šokolaad on täiesti sulanud.
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Vahusta munakollased koos suhkruga sama vispliga. Sega munakollasevaht šokolaadi hulka. Lisa mandlijahu ja nisujahu-küpsetuspulbri segu. Sega munavalgevaht ettevaatlikult taina hulka. Kalla tainas vormi.
Küpseta kooki 175-kraadise ahju keskmises osas umbes tund aega. Enne vormist eemaldamist tõsta korraks restile jahtuma. Võta kook vormist ja puhasta vorm. Pane vorm koogile katteks peale ja lase järgmise päevani külmikus seista.
Valmista vaht. Tükelda ja sulata piimašokolaad kas veevannil või mikrolaineahjus. Lase jahtuda. Vahusta koor. Sega toorjuust kausis pehmemaks ning sega hulka sulašokolaad. Lisa vahustatud vahukoor.
Lõika kook kaheks osaks. Määri piimašokolaadi vaht koogipõhjale. Tõsta peale teine koogipõhi.
Valmista glasuur. Tükelda šokolaad. Kuumuta koor kastrulis keemiseni. Lisa hulka šokolaad. Tõsta kastrul pliidilt ja sega, kuni šokolaad on täiesti sulanud. Vala glasuur aeglaselt koogi peale ja äärtele. Lase koogil külmikus taheneda.