Šokolaadibeseekook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Sõbrapäev, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Magustoit

Šokolaadibeseekook

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kaunista kook oma maitse järgi, kuid lisa kindlasti ka midagi pisut soolast.

Lisa

Koostisosad

  • Beseepõhi:
  • 4
    munavalget
  • 2 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    maisitärklist
  • 1 tl
    valgeveiniäädikat
  • 50 g
    küpsetusšokolaadi
  • Peale:
  • 2 dl
    vahukoort
  • 1.5 sl
    suhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 100 g
    mascarpone't
  • 150 g
    küpsetusšokolaadi
  • Kaunistuseks:
  • vahukomme
  • šokolaadidražeesid
  • popkorni või soolapähkleid
  • koorekaramelle (nt Omar)
  • sulatatud küpsetusšokolaadi
 

Valmistamisjuhend

Purusta šokolaad. Eralda munavalged puhtasse ja kuiva kaussi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa munavalgevahule vähehaaval suhkur ja maisitärklis, vahustamist jätkates. Lisa äädikas ja sega ettevaatlikult hulka šokolaaditükid. Laota besee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (küljepikkusega umbes 25 cm). Küpseta ahjus 110 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Tõsta jahtunud besee kandikule. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus poolel võimsusel. Sega üks kord sulatamise jooksul. Vahusta koor suhkruga pehmeks vahuks, lisa hulka mascarpone ja leige šokolaad. Jäta pisut šokolaadi ka koogi peale valamiseks. Määri šokolaadikreem beseepõhjale. Kaunista.