Liigitus
Koostisosad
-
200 gmargariini
-
1 dlsuhkrut
-
1kanamuna
-
4 dlnisujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1sidruni riivitud koor
- Vahele:
-
2 dlaprikoosimarmelaadi
- Peale:
-
4 dltuhksuhkrut
-
4 slsidrunimahla
-
50 gtumedat šokolaadi
Valmistamisjuhend
Vahusta pehme margariin ja suhkur. Lisa pidevalt segades muna. Sega kuivained omavahel. Sega kuivained koos sidrunikoorega margariini-munasegu hulka. Kalla tainas umbes 25 x 35 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kinnita küpsetuspaberi nurgad nt nööpnõeltega. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit või kuni pind võtab kauni värvi. Tõsta jahtuma.
Lõika plaat kaheks. Määri ühele osale marmelaadi ning tõsta teine osa katteks peale. Sega tuhksuhkrust ja sidrunimahlast pehme glasuur. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või veevannil. Määri suhkruglasuur jahtunud pirukale. Kalla šokolaad külmutuskotti, lõika nurka auk ning pigista kohe glasuuri peale triibud. Sega glasuuri ja šokolaaditriipe pisut kokteilitikuga, et tekiks marmorilaadne pind. Enne lahtilõikamist lase pirukal maha jahtuda.