Meeldib
3
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
1 kgkartulit
-
1.5küüslauguküünt
-
1sidruni peenelt riivitud koor
-
2 slsidrunimahla
-
1 pakk(150 g) pehmet kitsejuustu
-
2 dlköögikoort
-
1 dlpiima
-
2kanamuna
-
1 tlkuivatatud tüümiani või rosmariini
-
0.5 tlsoola
-
purustatud musta pipart
- Vormi määrimiseks:
-
2 slmargariini või õli
Valmistamisjuhend
Pese, koori ja viiluta kartulid. Koori küüslauguküüned ja lõika õhukesteks viiludeks. Määri ahjuvorm ja lao sellesse üks kiht kartuli- ja küüslauguviile. Pese sidrun korralikult ja riivi koor peene riiviga. Lisa kartulikihi peale riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lao järgmine kiht kartuleid. Tõsta peale kitsejuustutükke. Kata veel ühe kartulikihiga. Sega kausis kokku koor, piim, munad ja maitseained. Kalla segu kartuliviiludele. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni kartulid on küpsed. Enne serveerimist lase vormiroal pisut tõmmata. Paku juurde rohelist salatit või serveeri liha või kala kõrvale.