Liigitus
Seene-läätsesalat
4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Seene-läätsesalat on lihtne, gluteeni- ja munavaba taimetoit, mis sobib hästi ka pidulikumaks eineks või Rootsi lauale. Sidrun ja õun annavad läätsesalatile hapukust ja värskust. Paku näiteks liha, kana või kala juurde.
Koostisosad
-
2 dlläätsi
-
2 sloliiviõli
-
1sidruni mahl
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
1 purk(200 g) šampinjone
-
1värske õun
-
1 karprukolat
Valmistamisjuhend
Loputa ja keeda läätsed pakendi õpetuse järgi. Nõruta läätsed ja tõsta serveerimisnõusse. Maitsesta oliiviõli, poole sidruni mahla ja maitseainetega.
Puhasta ja viiluta seened. Rösti neid kergelt kuival pannil. Pese ja viiluta õun. Pigista ülejäänud sidrunimahl õunaviiludele.
Lisa seened, õunaviilud ja rukola läätsede hulka. Sega ettevaatlikult läbi. Maitsesta kergelt soola ja purustatud musta pipraga.