Seene-läätsesalat
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab seeni, Eelroog

Seene-läätsesalat

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Seene-läätsesalat on lihtne, gluteeni- ja munavaba taimetoit, mis sobib hästi ka pidulikumaks eineks või Rootsi lauale. Sidrun ja õun annavad läätsesalatile hapukust ja värskust. Paku näiteks liha, kana või kala juurde.

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    läätsi
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 1
    sidruni mahl
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 1 purk
    (200 g) šampinjone
  • 1
    värske õun
  • 1 karp
    rukolat
 

Valmistamisjuhend

Loputa ja keeda läätsed pakendi õpetuse järgi. Nõruta läätsed ja tõsta serveerimisnõusse. Maitsesta oliiviõli, poole sidruni mahla ja maitseainetega.

Puhasta ja viiluta seened. Rösti neid kergelt kuival pannil. Pese ja viiluta õun. Pigista ülejäänud sidrunimahl õunaviiludele.

Lisa seened, õunaviilud ja rukola läätsede hulka. Sega ettevaatlikult läbi. Maitsesta kergelt soola ja purustatud musta pipraga.