Seene-juustupirukad
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Suhkruvaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab seeni, Eelroog

Seene-juustupirukad

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Mahlased seene-juustupirukad sobivad õhtuseks teejoomiseks. Neid pirukaid võid ka ootamatute külaliste jaoks sügavkülma hoiule panna. Tee kas mitu väikest või üks suur pirukas.

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    kartulihelbeid
  • 0.5 dl
    rukkikliisid
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • soola
  • 125 g
    margariini
  • 1.5 sl
    vett
  • Täidis:
  • 200 g
    šampinjone
  • 4 sl
    piiniaseemneid
  • 1 tl
    tüümiani
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 1 purk
    (120 g) hapukoort
  • 1
    kanamuna
  • 2 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Näpi kuivained ja margariin purutaoliseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja tõsta külmikusse. Valmista täidis. Puhasta ja viiluta seened. Rösti piiniaseemned kiirelt kuival pannil. Tõsta kõrvale. Prae seened. Maitsesta ja lisa seemned. Sega kokku hapukoor, muna ja riivjuust. Jaga tainas kuueks tükiks ja vajuta väikeste pirukavormide põhjale ja servadesse. Võid teha ka ühe suurema piruka (läbimõõt 22 cm). Vajuta tainapõhja sisse auke. Pane pirukapõhjadele seenesegu. Vala peale hapukoore-juustusegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–25 minutit, olenevalt vormi(de) suurusest.