
Liigitus
Šampinjonisupp
6 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Keeda mahedamaitseline seenesupp ja paku seda eelroaks või näiteks lõunaks. Seenesupp saab maitset juurde õunamahlast – võid kasutada ka šerrit. Soovi korral võid šampinjonide asemel kasutada metsaseeni. Supikõrvaseks küpseta pähklikukleid!
Koostisosad
-
500 gšampinjone
-
1sibul
-
25 gvõid
-
8 dllihapuljongit
-
2.5 slõunamahla või šerrit
-
2 dlkoort
-
2.5pruuni kastmepaksendajat
-
veidi soola
-
musta pipart
-
3 slhakitud peterselli
-
50 gtoorjuustu
Valmistamisjuhend
Puhasta ja viiluta seened. Jäta umbes detsiliitri jagu seeneviile kaunistamiseks. Tükelda sibul. Sulata kastruli põhjas või, kuumuta selles sibulaid ja seeni umbes viis minutit või kuni seened hakkavad värvi võtma. Lisa lihapuljong ja hauta umbes 10 minutit.
Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks. Lisa šerri või mahl ja koor, lase keema tõusta. Maitsesta soola ja pipraga. Paksenda ja lase minut aega keeda.
Prae supi peale mõeldud seeneviilud väheses õlis. Jaota supp taldrikutesse, puista pinnale hakitud peterselli, seeneviile ja soovi korral lisa ka pisut toorjuustu.