Liigitus
Koostisosad
-
0.5 lpiima
-
1 tlsoola
-
2 dlsuhkrut
-
50 gpärmi
-
1 slkardemon
-
0.5 gsafranit
-
1muna
-
1.5 dlnisujahu
-
200 gküpsetusmargariini või võid
- Määrimiseks:
-
muna
- Kaunistamiseks:
-
pärlsuhkrut
-
suhkrus kirsse või rosinaid
Valmistamisjuhend
Kuumuta piim käesoojaks ning lisa sool ja suhkur. Purusta pärm, lisa piimale ning sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa kardemon, jahvatatud safran ja muna. Lisa pidevalt segades vähehaaval jahu. Sõtku tainas käsitsi või masinaga valmis ning lisa sõtkumise lõpus toatemperatuuril pehmenenud või sulatatud ja jahutatud rasvaine. Tainas on valmis, kui see lööb kätest ja kausiservadest lahti. Kata tainas ja lase toatemperatuuril kahekordseks kerkida. Vormi tainast mitmesugused kuklid või ribad, millest põimi kringlid. Lase saiakestel ahjuplaadil uuesti kerkida, kaunista rosinate ja kirssidega ning määri munaga. Puista üle pärlsuhkruga. Küpseta väikeseid saiakesi 250, suuremaid 200 kraadi juures.