Sacheri kook
Meeldib
4 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Sacheri kook

16 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Sacheri kook on peo kõrghetk! Suus sulav kook peidab endas šokolaadi ja aprikoosimoosi. Kui soovid, paku koogi juurde veel ka vahukoort.

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 200 g
    võid või margariini
  • 200 g
    tumedat küpsetusšokolaadi
  • 4
    kanamuna
  • 2 dl
    kristallsuhkrut
  • 2.5 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 tl
    kaneeli
  • 0.5 tl
    jahvatatud nelki
  • Vormi määrimiseks ja ülepuistamiseks:
  • margariini
  • riivsaia
  • Niisutamiseks:
  • 1 dl
    vett
  • 2 sl
    tumedat rummi
  • Täidis:
  • 1 purk
    (300 g) aprikoosimoosi
  • Glasuur:
  • 200 g
    tumedat šokolaadi
  • 2 sl
    võid või margariini
  • 1 dl
    vahukoort
  • Kaunistuseks:
  • šokolaadi
 

Valmistamisjuhend

Valmista põhi. Tükelda või ja šokolaad. Sulata need kastrulis väikesel kuumusel. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja maitseained. Sega kuivained munavahu hulka. Sega hulka jahtunud või-šokolaadisegu. Määri ümmargune koogivorm (u 3 l) võiga ja puista üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi.

Küpseta põhja 175-kraadise ahju keskmises osas 40–45 minutit. Proovi küpsusastet tikuga. Kui koogi sisse torgatud tiku külge ei jää tainast, siis on kook küps. Kui pind hakkab värvi muutma, aga kook on seest veel toores, kata pealt küpsetuspaberiga. Lase koogipõhjal veidi jahtuda ja kummuta see vormist välja.

Lõika jahtunud koogipõhi sakilise teraga noaga kolmeks kihiks. Niisuta koogikihid vee ja rummi seguga. Pane koogikihtide vahele aprikoosimoosi. Tükelda glasuuri jaoks šokolaad ja sulata see koos rasvainega kastrulis väiksel kuumusel, pidevalt segades. Lisa koor ja sega ühtlaseks. Määri glasuur koogi peale ja äärtele. Kaunista šokolaadiga.