Rootsipärane äädikalõhe
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Eelroog, Skandinaavia, Kala, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sisaldab kala

Rootsipärane äädikalõhe

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Lõhefileest ja aedviljast saad valmistada Rootsi tüüpi kalalisandi. Lase lõhel külmikus öö läbi maitsestuda ja paku juurde mädarõikamajoneesi.

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    lõhefileed
  • 1
    värske porgand
  • 1
    punane sibul
  • 4
    tera vürtsi ja valget pipart
  • 1
    loorberileht
  • 3 dl
    vett
  • 0.5 dl
    5% lauaäädikat
  • 1 sl
    soola
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 1
    pott tilli
  • Lisaks:
  • 1 dl
    majoneesi
  • mädarõigast
 

Valmistamisjuhend

Mõõda vesi, äädikas, suhkur, sool ja maitseained kastrulisse. Lisa tükeldatud porgand ja sibularattad. Keeda vaiksel tulel paar minutit. Lõika lõhe kuubikuteks. Lisa lõhetükid leemele ja kuumuta, kuid ära keeda. Lase jahtuda, pane külmikusse ja lase lõhel leemes järgmise päevani maitsestuda. Pane lõhetükid serveerimisnõusse ja haki peale tilli. Paku juurde mädarõikaga maitsestatud majoneesi.