
Liigitus
Red Velvet kook
6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Koogiklassika saab uue hingamise, kui asendad toiduvärvi mahlaka riivpeediga.
Koostisosad
-
300 gpeeti
-
200 gtaluvõid
-
4suurt kanamuna
-
2 dlsuhkrut
-
1 dlfariinsuhkrut
-
5 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
2 tlkaneeli
-
1 tlkuivatatud ingverit
-
0.5 tlkardemoni
-
0.5 tlsoola
-
75 gkreeka pähkleid või mandleid
-
Kate:
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
50 gtoasooja taluvõid
-
1 dl½tuhksuhkrut
-
2 splsidrunimahla
-
Kaunistamiseks:
-
25 gkreeka pähkleid
Valmistamisjuhend
Keeda peedid pehmeks, lase jahtuda ning koori. Riivi peedid peene riiviga. Sulata taina sisse käiv või ja tükelda pähklid üsna peeneks puruks. Vahusta munad suhkruga. Sega kõik kuivained omavahel läbi ning lisa riivitud peet, sulavõi ja pähklid.
Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi küljed võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga. Kalla taigen vormi ning küpseta 175 kraadiga u. 50 minutit. Lase koogil enne katte lisamist täielikult jahtuda, muidu hakkab toorjuustukate sulama. Toorjuustukreemi valmistamiseks mikserda kokku kreemi koostisosad ning lase külmikus pool tundi taheneda. Kata jahtunud kook külma toorjuustukreemiga ning kaunista kreeka pähklitega. Lase koogil enne serveerimist veel tunnike jahedas taheneda.
Nipp! Kui soovid koogi vahele ka täidist lisada, valmista kahekordne kogus katet ning lõika jahtunud kook ettevaatlikult kaheks kettaks. Tõsta pool toorjuustukreemi koogi alumisele poolele, kata teise koogipoolikuga ning vajuta kergelt peale, et täidis jaotuks ühtlaselt. Seejärel kata kogu kook toorjuustukreemiga ning kaunista kreeka pähklitega.