Rabarberipirukas
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Taimetoit, Suvi, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Eesti, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Läti, Vene

Rabarberipirukas

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    rabarberit
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1 sl
    kartulitärklist
  • Tainas:
  • 3 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    kaneeli
  • 0.5 tl
    ingveripulbrit
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 150 g
    margariini
  • 1
    kanamuna
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Peale:
  • tuhksuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Loputa, koori ja tükelda rabarber. Tõsta koos suhkruga potti ja keeda, kuni need on pehmenenud. Püreesta saumikseriga ja sega kuuma püree hulka kartulitärklis. Lase jahtuda. Sega jahu hulka kaneel ja ingver ning näpi jahu sõrmede vahel koos suhkru ja margariiniga puruseguks.

Tõsta 1/4 tainast katteks kõrvale. Sega allesjäänud taina hulka muna ja küpsetuspulber. Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud nelinurksesse ahjuvormi. Määri peale rabarberipüree. Puista purusegu püreele. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit. Lase jahtuda. Sõelu pinnale tuhksuhkrut ja lõika pirukas tükkideks.