Liigitus
Ploomi rullbiskviit
15 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Ploomimarmelaad annab rullbiskviidile jõuluse maitse. Lase ploomi rullbiskviidil enne lõikamist mõni minut jahedas seista. Paku kohvi kõrvale.
Koostisosad
-
4kanamuna
-
1.5 dlsuhkrut
-
4 slnisujahu
-
3 slkakaopulbrit
-
3 slkartulitärklist
-
1 tlküpsetuspulbrit
- Täidis:
-
1želatiinileht
-
1 dlvahukoort
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
3 slsuhkrut
-
2 slsidrunimahla
-
300 g(1 purk) ploomimarmelaadi
Valmistamisjuhend
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja sõelu vahu hulka. Sega ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 7 minutit. Keera valmis põhi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber ja lase koogipõhjal jahtuda. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Vahusta koor. Sega toorjuust suhkruga pehmemaks. Lase sidrunimahl keema ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinileht. Nõruta segu peene joana toorjuustusegusse. Sega hulka marmelaad. Lisa õrnalt segades vahukoor. Määri täidis rullbiskviidi põhjale. Keera rulli ja lase enne lahtilõikamist jahedas kohas seista.