Ploomi rullbiskviit
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Ploomi rullbiskviit

15 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Ploomimarmelaad annab rullbiskviidile jõuluse maitse. Lase ploomi rullbiskviidil enne lõikamist mõni minut jahedas seista. Paku kohvi kõrvale.

Lisa

Koostisosad

  • 4
    kanamuna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 4 sl
    nisujahu
  • 3 sl
    kakaopulbrit
  • 3 sl
    kartulitärklist
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 1
    želatiinileht
  • 1 dl
    vahukoort
  • 200 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 3 sl
    suhkrut
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 300 g
    (1 purk) ploomimarmelaadi
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja sõelu vahu hulka. Sega ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 7 minutit. Keera valmis põhi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber ja lase koogipõhjal jahtuda. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Vahusta koor. Sega toorjuust suhkruga pehmemaks. Lase sidrunimahl keema ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinileht. Nõruta segu peene joana toorjuustusegusse. Sega hulka marmelaad. Lisa õrnalt segades vahukoor. Määri täidis rullbiskviidi põhjale. Keera rulli ja lase enne lahtilõikamist jahedas kohas seista.