
Liigitus
Pitsaleivad
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Grillpannil või tavalisel malmpannil praetud kuumad leivad määritakse koorekastmega ja kaetakse mozzarella, singi ja oliividega
Koostisosad
-
2 tlkuivpärmi
-
1 tlsuhkrut
-
1 tlsoola
-
2 dlsooja piima
-
4.5 dlnisujahu
-
1 slõli
- Peale:
-
0.5 tl(1/2 tl) soola
-
1 pakkmozzarella't
-
100 gõhu käes kuivatatud sinki
-
8kirsstomatit
-
12oliivi
-
basiilikulehti
-
1 dlcrème fraîche´i
-
1 sltšillikastet
-
0.5 dlmajoneesi
-
0.5 tl(1/2 tl) musta pipart
-
1 tlpunet
-
1.5purustatud küüslauguküünt
Valmistamisjuhend
Sega kuivpärm ja maitseained sooja, 42-kraadise piimaga. Lisa jahu ja õli. Sõtku tainas sitkeks ja lase rätiku all soojas kohas umbes 30 minutit kerkida.
Taina kerkimise ajal tee valmis kaste. Sega crème fraîche'i hulka tšillikaste, majonees ja maitseained. Rebi mozzarella tükkideks. Poolita singiviilud ja kirsstomatid. Jaga tainas neljaks ja rulli õhukesteks lehtedeks. Aja pann kuumaks ja küpseta leivad ükshaaval valmis. Küpsetamisaeg on umbes 2–3 minutit mõlemalt poolt. Hoia leivad käterätikusse mähitult soojas. Määri peale kaste ja lisa ka ülejäänud kate.