Pirnipirukas
Meeldib
2 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Puuviljad, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Pirnipirukas

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Puuviljane pirukas sisaldab värsket pirni ja aprikoosimarmelaadi, maitseks on mh kardemon. Söö vanillijäätisega või lihtsalt tee kõrvale.

Lisa

Koostisosad

  • Muretainas:
  • 100 g
    margariini
  • 4 dl
    nisujahu
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl
    soodat
  • 0.5 tl
    jahvatatud kardemoni
  • Põhi:
  • 0.8
    muretainast
  • 1
    kanamuna
  • 1 purk
    (150 g) vanillijogurtit
  • Täidis:
  • 2
    pirni
  • 1 dl
    aprikoosimarmelaadi
  • 0.2
    muretainast
 

Valmistamisjuhend

Sega sõrmede vahel kokku pehme rasvaine ja omavahel segatud kuivained. Tõsta 3/4 tainast kaussi ja sega selle hulka muna ja jogurt. Sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas määritud pirukavormi (läbimõõt 24 cm) põhjale. Pese pirnid ja lõika viiludeks. Eemalda seemnekojad. Soojenda marmelaad (nt mikrolaineahjus või vesivannil). Lao pirniviilud tainapõhjale. Tõsta marmelaad pirnide peale. Murenda puruna peale ülejäänud 1/4 tainast. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 25 minutit.