Pestolihapallid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Itaalia, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada

Pestolihapallid

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Tee ise lihtne ja maitsev pestokaste ning maitsesta sellega hakklihasegu. Pestolihapallid maitsevad hästi näiteks värske salati kõrvale.

Lisa

Koostisosad

  • 1 dl
    vett
  • 0.5 dl
    riivsaia
  • 1
    sibul
  • 1 sl
    õli
  • 400 g
    hakkliha
  • 1
    kanamuna
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • Pestokaste:
  • 0.5 dl
    piiniaseemneid
  • 0.5 dl
    riivitud parmesani
  • 1
    väike küüslauguküüs
  • 1
    pott basiilikut
  • 1 sl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Sega omavahel vesi ja riivsai. Koori ja peenesta sibul. Kuumuta sibul pannil õli sees klaasjaks. Lisa riivsaiasegule sibul, hakkliha, muna ja maitseained. Mõõda pestokastme koostisained köögikombaini ja surista tükiliseks püreeks. Sega hakklihamassi hulka.

Veereta massist niisutatud kätega väiksed pallid. Küpseta 225-kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 15 minutit või prae pannil õlis.