Peedikook
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Peedikook

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Peedikook on porgandikoogi variant. Kui soovid glasuuri kasutada ka koogi täidiseks, tee glasuuri kahekordne kogus.

Lisa

Koostisosad

  • 0.5 tl
    kardemoni
  • 300 g
    peeti
  • 200 g
    margariini või võid
  • 4
    muna
  • 2 dl
    suhkrut
  • 1 dl
    fariinsuhkrut
  • 5 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl
    soola
  • 2 tl
    kaneeli
  • 1 tl
    ingverit
  • 75 g
    Kreeka pähkleid või mandleid
  • Kate:
  • 200 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 50 g
    pehmet margariini või võid
  • 1.5 dl
    tuhksuhkrut
  • 1.5 sl
    sidrunimahla
  • 25 g
    Kreeka pähkleid
 

Valmistamisjuhend

Määri lahtikäiva põhjaga koogivormi (läbimõõt 22 cm) servad ja kata riivsaiaga. Vormi põhi kata küpsetuspaberiga. Keeda peedid koos koorega küpseks. Koori peedid ja riivi jämeda riiviga. Sulata rasvaine. Peenesta pähklid. Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja lisa koos peedi, rasvaine ja pähklitega muna-suhkruvahule. Vala segu vormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Sega mikseriga glasuuri koostisosad. Lase koogil maha jahtuda. Kanna koogile glasuur ja puista peale pähkleid.