Liigitus
Peedikook
12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Peedikook on porgandikoogi variant. Kui soovid glasuuri kasutada ka koogi täidiseks, tee glasuuri kahekordne kogus.
Koostisosad
-
0.5 tlkardemoni
-
300 gpeeti
-
200 gmargariini või võid
-
4muna
-
2 dlsuhkrut
-
1 dlfariinsuhkrut
-
5 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
0.5 tlsoola
-
2 tlkaneeli
-
1 tlingverit
-
75 gKreeka pähkleid või mandleid
- Kate:
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
50 gpehmet margariini või võid
-
1.5 dltuhksuhkrut
-
1.5 slsidrunimahla
-
25 gKreeka pähkleid
Valmistamisjuhend
Määri lahtikäiva põhjaga koogivormi (läbimõõt 22 cm) servad ja kata riivsaiaga. Vormi põhi kata küpsetuspaberiga. Keeda peedid koos koorega küpseks. Koori peedid ja riivi jämeda riiviga. Sulata rasvaine. Peenesta pähklid. Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja lisa koos peedi, rasvaine ja pähklitega muna-suhkruvahule. Vala segu vormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Sega mikseriga glasuuri koostisosad. Lase koogil maha jahtuda. Kanna koogile glasuur ja puista peale pähkleid.