Liigitus
Koostisosad
-
200 gDigestive- või kaeraküpsiseid
-
75 gmargariini
- Täidis:
-
8želatiinilehte
-
200 gmaitsestamata või sidruniga maitsestatud toorjuustu
-
250 gkohupiima
-
1 dlsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
-
3 slsidrunimahla
-
2 dlvahukoort
- Kaunistamiseks:
-
2 purki(à 425 g) konservaprikoose
-
2 dlvett
-
1 dltarretisesuhkrut
Valmistamisjuhend
Vooderda lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 23 cm) põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised köögikombainis või kilekotis taignarulli või pudrunuiaga. Sulata rasvaine ja sega küpsiste hulka. Vajuta segu lusikaga vormi põhja. Pane želatiinilehed umbes viieks minutiks külma vette ligunema. Sega omavahel toorjuust ja kohupiim. Maitsesta suhkru, sidrunimahla ja vanillisuhkruga. Keeda umbes 1/2 dl puuviljakonservide leemest ja lahusta selles nõrutatud želatiinilehed. Vahusta vahukoor. Sega jahe želatiinileem täidisega. Sega vahustatud koor toorjuustuseguga. Tõsta segu lusikaga küpsisepõhja peale ja tasanda pind. Pane vorm kaetult mõneks tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi tarretuma. Aseta aprikoosid tarretunud tordi pinnale. Pane potti vesi ja kuumuta. Sega keevas vees suhkur, lase keeda ja tõsta seejärel kõrvale. Jahuta maha ja vala segu vormi, aprikooside peale. Jäta külmkappi tarretuma. Eemalda ettevaaltikult noaga kaasa aidates vormi äär. Tõsta kook kandikule.