Õuna-pohlapäts
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Lastepidu, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Munavaba, Marjad, Puuviljad, Jõulud, Piknik

Õuna-pohlapäts

2 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    hapupiima
  • 50 g
    värsket pärmi
  • 1 dl
    tumedat siirupit
  • 2.5 tl
    soola
  • 0.5 dl
    rapsiõli
  • 2 dl
    pohli
  • 1.5 dl
    jämedalt riivitud õuna
  • 2 tl
    terveid fenkoliseemneid
  • 4 dl
    rukkijahu
  • 12 dl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Soojenda hapupiim käesoojaks ja kalla see kas tainamikseri kaussi või lihtsalt kaussi. Lisa murendatud pärm, siirup, sool ja õli. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa pohlad, riivitud õun ja fenkoliseemned. Sõtku taina hulka vähehaaval jahu, tugevalt segades. Tainas on valmis, kui see on sitke. Kui vaja, lisa veel pisut jahu. Lase tainal rätiku all tund aega kerkida. Kummuta tainas jahusele lauale, sõtku tainast õhumullid välja ja vormi sellest kaks pätsi. Lase pätsidel rätiku all 30–45 minutit kerkida. Vajuta pätsidesse kahvliga auke või tõmba pinnale noaga triibud. Küpseta pätse 250-kraadises ahjus 5 minutit. Seejärel langeta temperatuur 200 kraadini ja jätka küpsetamist umbes 40 minutit või kuni leivad on küpsed ja põhjale koputades päts kumiseb.