Mustsõstra toorkook
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Vegan, Marjad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Suvi, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Sisaldab pähkleid, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab mett

Mustsõstra toorkook

10-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 140 g
    pekaanipähkleid
  • 8
    kuivatatud kivideta datleid
  • näpuotsaga gurmeesoola
  • Täidis:
  • 300 g
    India pähkleid
  • 200 g
    külmutatud mustsõstraid
  • 1.5 dl
    kookosõli
  • 1 dl
    mett
  • 3 sl
    sidrunimahla
 

Valmistamisjuhend

Pane India pähklid külma vette ligunema vähemalt tunniks või üheks ööks. Pane pekanipähklid, datlid ja sool lõiketeraga köögikombaini. Töötle ühtlaseks, kuni segu on tihke. Vajuta pähklimass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja (läbimõõt 20 cm). Võta mustsõstrad toatemperatuurile sulama. Nõruta India pähklitest vesi. Sulata kookosõli vesivannis madalal temperatuuril vedelaks. Pese köögikombaini nõu puhtaks ja sega täidise koostisosad ühtlaseks massiks. Kanna täidis pähklipõhja peale. Tõsta kook tunniks ajaks sügavkülma. Enne serveerimist lase koogil veidi aega toatemperatuuril seista. Hoia kooki külmkapis.