Liigitus
Koostisosad
-
200 gpiparkooke või kaeraküpsiseid
-
75 gvõid või margariini
- Täidis:
-
8želatiinilehte
-
3 dlvahukoort
-
1 purk(700 g) vanillipudingit
-
1 dlsuhkrut
-
0.5 pakki(100 g) külmutatud mustikaid
-
2 slsidrunimahla
- Peale:
-
0.5 pakki(100 g) külmutatud mustikaid
-
0.5 dlvett
-
1 dltarretisesuhkrut
Valmistamisjuhend
Vooderda lahtikäiv koogivorm (läbimõõt u 24 cm) küpsetuspaberiga. Pane piparkoogid või küpsised nt külmutuskotti ja tambi tainarulliga. Kalla puru kaussi ja sega hulka sulatatud rasvaine. Vajuta segu vormi põhjale.
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Vahusta koor. Sega vanillipudingi hulka suhkur ja sulanud mustikad. Lase tilk sidrunimahla keema tõusta. Pressi želatiinilehed kuivaks ja lahusta need mahlas. Sega želatiinileem peene joana pudingi hulka. Lisa vahustatud vahukoor. Kalla segu põhja peale. Lase öö läbi hanguda. Lase ülejäänud mustikad koos veega keema. Sega hulka tarretisesuhkur ja lase keema tõusta. Lase pisut jahtuda. Tõsta mustikatarretis lusikaga koogi pinnale. Lase vähemalt pool tundi külmikus tarretuda. Kui tarretis on hüübinud, eemalda kook vormist.