
Liigitus
Koostisosad
-
150 gvõid või margariini
-
5 dlpiima
-
50 gpärmi
-
0.5 tlsoola
-
2 dlsuhkrut
-
1 sljahvatatud kardemoni
-
1kanamuna
-
16 dlnisujahu
- Täidis:
-
100 gpehmet võid või margariini
-
300 gmandlimassi
-
150 gkuivatatud jõhvikaid või pohli
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Peale:
-
2.5 dltuhksuhkrut
-
2.5 slpunast mahlakontsentraati
- Lisaks:
-
pabervorme
Valmistamisjuhend
Määri brioche'id lahtiklopitud munaga. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas 15–20 minutit, kuni need on küpsed. Jahuta ja valmista glasuur. Sega tuhksuhkur ja mahl vedelaks glasuuriks. Kalla või pigista glasuur brioche'idele.
Sulata kastrulis rasvaine. Lisa piim ja soojenda käesoojaks. Kalla köögikombaini nõusse või tainakaussi. Sega vedeliku hulka murendatud pärm, sool, suhkur, kardemon ja muna. Lisa osa jahust ja lase masinal veidi töötada. Lisa ülejäänud jahu mitmes etapis ning lase masinal keskmisel kiirusel töötada, kuni tainas on sitke. Kui vaja, lisa jahu. Kui teed taina käsitsi, siis sõtku seda piisavalt kaua.
Lase tainal soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida. Kummuta tainas jahusele lauale ning sõtku õhumullid välja. Jaga tainas kaheks osaks. Rulli mõlemad osad kandiliseks leheks (u 20 x 40 cm). Määri lehed pehme võiga. Lõika lehtedele mandlimassist laastusid ja raputa peale jõhvikad. Keera leht tihedalt rulli ning lõika rull u 3–4 cm tükkideks. Tõsta rullid pabervormidesse. Lase kinnikaetult pool tundi kerkida.