Marja-mandlipirukas
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Marjad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Marja-mandlipirukas

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 175 g
    margariini
  • 5 dl
    nisujahu
  • 4 sl
    suhkrut
  • 1
    munakollane
  • Täidis:
  • 50 g
    margariini
  • 4 sl
    suhkrut
  • 150 g
    mandlimassi
  • 1
    kanamuna
  • 1
    munavalge
  • 1 sl
    nisujahu
  • 1 tl
    jahvatatud kardemoni
  • 4 dl
    värskeid marju
 

Valmistamisjuhend

Mõõda lõiketeraga köögikombaini margariin, jahu ja suhkur. Sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Tõsta viiendik tainast teise kaussi ja sega ülejäänu hulka munakollane. Sega ühtlaseks. Mähi tainas toidukilesse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi.

Võid täidise valmistada samas köögikombaini nõus, seda vahepeal pesemata. Mõõda kombaini margariin, suhkur, mandlimass, munad, nisujahu ja kardemon. Sega kiiresti ühtlaseks.

Enne rullimist tõsta tainas hetkeks lauale. Rulli tainas õhukeseks ja tõsta pirukavormi põhja ja äärtesse. Tee kahvliga tainapõhja sisse augud. Laota marjad pirukapõhjale ja vala peale mandlitäidis. Raputa pinnale ülejäänud purutainas. Küpseta 175-kraadise ahju keskmises osas 35–40 minutit.