Marineeritud marja-puuviljasalat ja mascarpone vaht
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Puuviljad, Gluteenivaba, Munavaba, Suvi, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Varu aega, Lastepidu, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid

Marineeritud marja-puuviljasalat ja mascarpone vaht

6 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 l
    värskeid maasikaid
  • 4
    kollast või rohelist kiivit
  • 700 g
    arbuusi
  • 1 dl
    roosuhkrusiirupit või heledat siirupit
  • 1
    pott värsket münti või sidrunimelissi
  • 1.5
    laimist pigistatud mahl
  • Mascarpone vaht:
  • 1 dl
    vahukoort
  • 100 g
    mascarpone't
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
  • 2.5 sl
    suhkrut
 

Valmistamisjuhend

Eemalda maasikatelt varred ning lõika maasikad kas sektoriteks või viiludeks. Koori kiivid ja lõika kuubikuteks. Lõika meloni koor ära ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Sega koostisosad kokku.

Pane roosuhkrusiirup või hele siirup kastrulisse ja lase keema. Sega hulka hakitud münt või sidrunimeliss ja pigistatud laimimahl. Kalla vedelik salati hulka, sega ja lase 1–2 tundi maitsestuda.

Valmista mascarpone vaht. Vahusta vahukoor ning sega hulka mascarpone. Maitsesta vanillisuhkru ja suhkruga. Paku värsket marja-puuviljasalatit koos mascarpone vahuga.