Mandlikeeks
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Lihavõtted, Gluteenivaba, Sõbrapäev, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi

Mandlikeeks

4 portsjonit

Lisa

Koostisosad

  • Koostisosad:
  • 3
    muna
  • 1.5 dl
    tuhksuhkrut
  • 1 sl
    vanillisuhkrut
  • 0.5
    sidruni riivitud koor
  • 0.5 tl
    kaneeli
  • 100 g
    mandlijahu
  • Kaunistuseks:
  • tuhksuhkrut
  • Lisaks:
  • maasikaid või puuvilju
  • vahukoort
 

Valmistamisjuhend

Määri väike keeksivorm rasvaga ja puista üle mandlijahuga – nii saad gluteenivaba keeksi. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vahusta munakollased. Lisa tuhksuhkur ja vahusta edasi, kuni vaht on hele ja tihke. Lisa maitseained ja mandlijahu, mis võib olla valmistatud ka koorimata mandlitest. Vahusta munavalged tihkeks vahuks ning lisa ettevaatlikult munakollase-jahusegule. Vala segu vormi ja küpseta ahju alumises osas umbes 25 minutit. Lase keeksil veidi jahtuda ning kummuta vormist välja. Viiluta keeksi keskele maasikaid ja hooajalisi puuvilju. Serveeri vahukoorega.