Liigitus
Maasika-piparmündi rullbiskviidikoogikesed
10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Küpseta suvine rullbiskviit ja lõika koogikesteks. Maasika-piparmündi rullbiskviidi täidiseks on mascarpone, mis saab oma värskuse piparmündist ja riivitud laimikoorest. Pigista valmis koogikeste peale koort ja kaunista maasikatega.
Koostisosad
-
3kanamuna
-
1.5 dlsuhkrut
-
2 dlnisujahu
-
1.5 tlküpsetuspulbrit
-
2 slkeevat vett
- Täidis:
-
250 gmascarpone't
-
0.5 dltuhksuhkrut
-
2 slpeenestatud münti
-
1laimi riivitud koor
-
125 gmaasikaid
- Peale:
-
2 dlvahukoort
-
maasikaid
Valmistamisjuhend
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Sega hulka vesi. Sega tainas ühtlaseks. Pane taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 6 minutit.
Keera valmis põhi tagurpidi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda põhja küljest ettevaatlikult küpsetuspaber ja lase koogipõhjal jahtuda.
Sega kausis mascarpone ja tuhksuhkur pehmeks vahuks. Maitsesta vaht mündi ja pestud laimi riivitud koorega. Määri segu koogipõhjale.
Puhasta ja tükelda maasikad, laota need koogile. Keera kook rulli ja lase külmikus kaetuna vähemalt tund aega seista. Vahusta vahukoor. Lõika rullbiskviit tükkideks ja pigista koogikeste peale koort. Kaunista maasikatega.