Maapirni-pastinaagi kreemsupp
1 tükki
” Hõrk maapirn on juurviljade aadlik. Täidlane kreemsupp saab täiendust pekaanipähklitelt, lihahimu korral võid need asendada krõbeda peekoniga.
Koostisosad
-
500 gmaapirni
-
400 gpastinaaki
-
1sibul
-
1-2 küüslauguküünt
-
1 splõli
-
5 dlvett
-
1 tltüümiani
-
tl¾soola
-
¼ purustatud musta pipart
-
2 dlvahukoort või köögikoort
-
Peale raputamiseks:
-
Pekaanipähkleid või suitsupeekonit.
Valmistamisjuhend
Nipp: maapirni värv säilib kõige paremini, kui paned need kohe peale koorimist vähese sidrunimahlaga maitsestatud vette.
Valmistusviis:
Koori ja peenesta sibul ja küüslauguküüned. Pese, koori ja tükelda maapirni ja pastinaak.
Kuumuta sibul ja küüslauk poti põhjas õli sees pehmeks. Lisa maapirni- ja pastinaagitükid. Kuumuta veel paar minutit ja lisa seejärel vesi, tüümian, sool ja pipar.
Keeda kaane all umbes 15 minutit või kuni juurviljatükid on küpsed. Haki pekaanipähklid jämedalt ja rösti neid veidi kuival pannil. Kui kasutad peekonit, rösti
Lisa supile koor ja püreesta kõik sauseguriga. Kui supp tundub liiga paks, lahjenda seda veidi kuuma veega. Anna lauale pekaanipähklite või peekoniga.