Maapirni-pastinaagi kreemsupp
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%

Maapirni-pastinaagi kreemsupp

1 tükki

 

Hõrk maapirn on juurviljade aadlik. Täidlane kreemsupp saab täiendust pekaanipähklitelt, lihahimu korral võid need asendada krõbeda peekoniga.

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    maapirni
  • 400 g
    pastinaaki
  • 1
    sibul
  • 1
    -2 küüslauguküünt
  • 1 spl
    õli
  • 5 dl
    vett
  • 1 tl
    tüümiani
  • tl
    ¾soola
  • ¼ purustatud musta pipart
  • 2 dl
    vahukoort või köögikoort
  • Peale raputamiseks:
  • Pekaanipähkleid või suitsupeekonit.
 

Valmistamisjuhend

Nipp: maapirni värv säilib kõige paremini, kui paned need kohe peale koorimist vähese sidrunimahlaga maitsestatud vette.

Valmistusviis:

Koori ja peenesta sibul ja küüslauguküüned. Pese, koori ja tükelda maapirni ja pastinaak.

Kuumuta sibul ja küüslauk poti põhjas õli sees pehmeks. Lisa maapirni- ja pastinaagitükid. Kuumuta veel paar minutit ja lisa seejärel vesi, tüümian, sool ja pipar.

Keeda kaane all umbes 15 minutit või kuni juurviljatükid on küpsed. Haki pekaanipähklid jämedalt ja rösti neid veidi kuival pannil. Kui kasutad peekonit, rösti

Lisa supile koor ja püreesta kõik sauseguriga. Kui supp tundub liiga paks, lahjenda seda veidi kuuma veega. Anna lauale pekaanipähklite või peekoniga.