Lossipraad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Veiseliha, Sisaldab liha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Sisaldab kala, Jõulud

Lossipraad

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Veisepraest valmib tõeliselt pidulik roog. Paku juurde keedetud aedvilju ja kartuleid. Koorene kaste annab toidule viimase lihvi. Vaata lossiprae tegemise piltjuhiseid!

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    veise sisefileed
  • 1 sl
    õli
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Keeduleem:
  • 1
    sibul
  • 6
    anšoovisefileed
  • 1 sl
    siirupit
  • 1 sl
    punase veini äädikat
  • 1
    loorberileht
  • 5
    vürtspipart
  • 1
    värskeporgand
  • 6 dl
    vett
  • Kaste:
  • 3
    keeduleent
  • 1 dl
    vahukoort
  • 2 sl
    margariini või võid
  • 2 sl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Tõsta liha umbes tund aega enne küpsetamist toatemperatuurile. Pruunista praetükk pajas või haudepotis. Tõsta kõrvale ja hõõru pinnale maitseained. Koori ja tükelda sibul. Lisa patta koos anšoovisefileede, siirupi ja äädikaga. Kuumuta. Lisa maitseained, kooritud ja tükeldatud porgand ning vesi. Lase keema. Tõsta praad patta. Eemalda pinnale tekkiv vaht. Keeda praadi tubli tund aega või kuni lihatermomeeter näitab umbes 72 kraadi. Kasta praadi puljongiga ja keera küpsetamise ajal. Keera praad küpsetuspaberisse ja seejärel fooliumisse. Kurna puljong. Keeda puljongit, kuni alles on umbes 3 dl. Lisa koor ja lase keema tõusta.