Loomafilee ja mündi-kapparisalsa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Vahemere, Veiseliha, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab liha, Sisaldab veiseliha, Jaanid, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Gluteenivaba, Laktoosivaba, Grill

Loomafilee ja mündi-kapparisalsa

10-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2
    (à 800 g) looma välisfileed
  • 4 sl
    soola
  • Glasuurkaste:
  • 2 sl
    purustatud musta pipart
  • 0.5 dl
    vett
  • 2 sl
    kristall-roosuhkrut
  • 2 sl
    rapsiõli
  • Mündi-kapparisalsa:
  • 0.5
    punast sibulat
  • 4 sl
    hakitud münti ja peterselli
  • 1.5 sl
    kappareid
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5
    sidruni riivitud koor
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • näpuotsatäis purustatud musta pipart
  • 4 sl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Valmista salsa. Koori ja haki sibul. Haki maitsetaimed, kapparid ja kooritud küüslauguküüs. Sega koostisosad kausis ja maitsesta sidrunikoore, sidrunimahlaga ja pipraga. Sega hulka õli.

Lõika välisfileed pikisuunas neljaks peenemaks tükiks. Vasarda tükke õhemaks. Maitsesta soolaga. Pane grill sooja.

Valmista glasuurkaste. Keeda koostisosi 1 minut väikeses potis. Prae fileesid kuumal grillil seni, kuni pinnale tekib mõnus värv. Langeta temperatuuri ja küpseta umbes 15 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 58-60 kraadi.

Tõsta lihatükid ahjuvormi ja pintselda pinnale glasuurkastet. Kata fooliumiga ja lase enne lahtilõikamist 10 minutit haududa. Serveeri koos salsaga.