Liigitus
Koostisosad
-
150 gsulatatud võid või margariini
-
1.5 dlsiirupit
-
1kanamuna
-
5 dlnisujahu
-
1.5kartulitärklist
-
1 tlsoodat
-
2 slpiparkoogimaitseainet
Valmistamisjuhend
Sulata rasvaine ning sega hulka siirup ja muna. Sega omavahel kuivained ja lisa rasvasegule. Sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja lase külmikus öö läbi taheneda. Kaks tundi enne küpsetamist tõsta tainas toatemperatuurile. Jaga tainas neljaks. Vormi tainatükkidest pallid ja vajuta lamedaks. Kui tainas mureneb, rulli seda, kuni see on sitke. Rulli tainas jahuga kaetud laual lehtedeks. Eralda tainas noaga laua küljest. Lõika tainast vormide abil piparkooke. Küpseta piparkooke 200-kraadises ahjus 6–8 minutit, olenevalt suurusest.
Nõuanne: Joogikõrrega saad teha piparkookide ülaossa riputusavad. Tee avad kohe pärast piparkookide ahjust välja võtmist.