![Lapi juustu kangid ja viigimarjadipp](https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/balticsimages/images/320x320/f30fea955879cda45cc94d729256c0ca.png)
Liigitus
Koostisosad
-
1 pakk(335 g) Lapi juustu
-
1muna
-
1 dlkuiva leivapuru või riivsaia
-
1 tlbasiilikut
-
0.5 tlsoola
-
purustatud musta pipart
- Praadimiseks:
-
1 dlrapsiõli
- Viigimarjadipp:
-
1 pakk(200 g) pehmeid viigimarju
-
3 dlvett
-
2 slpalsamiveiniäädikat
-
1 slsuhkrut
-
0.5sidruni riivitud koor ja mahl
Valmistamisjuhend
Valmista viigimarjadipp. Lõika viigimarjadelt kõvad varred ära. Lõika viigimarjad kääridega väikesteks tükkideks ja pane kastrulisse. Lisa vesi, veiniäädikas ja suhkur. Keeda umbes 10 minutit, vahepeal segades, kuni viigimarjad lagunevad ja kaste muutub paksuks. Maitsesta sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Püreesta kaste saumikseriga. Lase jahtuda. Lase vadakul Lapi juustust välja valguda. Tükelda juust umbes kahe sentimeetri laiusteks kangideks. Klopi munad supitaldrikus lahti. Sega teises supitaldrikus maitseained kokku leivapuru või riivsaiaga. Keera juustukange esmalt munas ja seejärel leivapurus või riivsaias. Tõsta lõikelauale ootama. Kuumuta pajas või pannil õli. Õli on sobivalt kuum, kui leivatükk umbes minutiga pruunistub. Prae pannil korraga paari juustukangi. Tõsta vahukulbiga köögipaberile nõrguma. Paku soojalt koos viigimarjadipiga.