Laimi-juustukook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Ameerika, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Sõbrapäev, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Jõulud, Magustoit

Laimi-juustukook

10 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    Digestive küpsiseid
  • 150 g
    võid
  • 4 sl
    roosuhkrut
  • Täidis:
  • 600 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 200 g
    créme fraîche´i
  • 1 sl
    riivitud laimikoort
  • 1 dl
    laimimahla
  • 2 dl
    roosuhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 4
    muna
  • 2 sl
    maisitärklist
 

Valmistamisjuhend

Purusta küpsised kas köögikombainis või pane küpsised kilekotti ja vasarda taignarulliga. Sega küpsiste hulka suhkur ja sulatatud või.

Vooderda lahtikäiva vormi põhi (läbimõõt 24-25 cm) küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisesegu vormi põhja ja äärtesse. Vormi 4-5 cm kõrgused ääred. Pane põhi pooleks tunniks külmkappi seisma.

Mikserda toorjuustu. Lisa ülejäänud koostisosad ning sega ühtlaseks massiks. Laota täidis põhjale. Küpseta kooki ahju keskmises osas 175 kraadi juures 1 tund. Kui koogi pind hakkab liiga tumedaks muutuma, kata see küpsetuspaberiga.

Lülita ahi välja ja lase koogil veel tund aega ahjus olla. Serveeri juustukooki järgmisel päeval. Hoia kooki külmkapis korralikult kaetuna.